Bjud på fest med medeltiden-tema

Är du intresserad av historia och medeltidsberättelser? Då passar det utmärkt att bjuda in till en underhållande medeltidsfest. Det blir en rolig och annorlunda upplevelse för både dig och dina gäster.

Här får du några bra tips på hur du enkelt förbereder en fest med medeltiden-tema. Dekoration, mat och lekar!

Runda foderhäckar och trästaket

Medeltidsfesten gör sig bäst utomhus och gärna med tillgång till stora gröna ytor. Använd runda foderhäckar som du placerar ut på flera platser. Just runda foderhäckar skapar en känsla av att bohag strosar runt bland människorna.

Har du möjlighet att anordna festen på en bondgård är det ett optimalt alternativ. Då finns det säkert redan runda foderhäckar och odlingar som skapar en perfekt medeltida stämning. Ställ även ut plankor eller bygg ett trästaket för att skapa en ”gårdskänsla”, vilket är typiskt för epoken.

Öl i sejdel

På medeltidsfesten får du inte missa att servera dina gäster dryck i sejdel. De klassiska ”glasen” är en klassisk symbol för både vikingar och medeltiden. Du kan bjuda på hembryggt öl för att få till en riktigt autentisk medeltidskänsla.

Till drycken serverar du ett gott hembakat bröd och någon typ av soppa. Det var nämligen den typ av mat det brukade bjudas på under medeltiden. Du behöver alltså inte tillreda några komplicerade rätter!

Leka medeltid

Här finns det massor av underhållande lekar att välja bland. För det första kan ett tips vara att be dina gäster att klä ut sig utifrån ett medeltidstema. När alla är utklädda blir det ännu roligare att leka lekar. Kom även ihåg att musik var ett viktigt inslag under medeltiden. Sjung därför sånger tillsammans eller hör dig för om någon du känner kan spela flöjt eller lergök!